Upprörda Södertäljebor när de möttes av en stängd mottagning. Foto: SVT.

Drop-in mottagningen för covid-tester fortsatt stängd på Storgatan

Uppdaterad
Publicerad

Testmottagningen i centrala Södertälje skulle ha öppnat igen på torsdagen. Men är fortsatt stängd. – Jag kom hit för tre dagar sen och de sa att jag skulle komma hit idag klockan 10. Vad ska jag göra nu?, säger Södertäljebon Farahnaz i videon ovan.

Det nya testföretaget, PCR Direkt, som har tagit över mottagningen i centrala Södertälje vill inte medverka i en tv-intervju, men har skickat skriftliga svar till SVT.

Vad säger du till dem som fått besked om att de skulle kunna testa sig på mottagningen den här veckan och nu inte kan det?

Coronaviruset i Södertälje

”Vi förstår det och beklagar att det blivit en fördröjning. Vi räknar med att kunna hjälpa Södertäljeborna från och med nästa vecka.”, skriver PCR Direkts ägare, som vill vara anonym.

Samarbete med laboratorium

Företaget är angeläget om att inte bli förknippat med drop-in mottagningens tidigare samarbetspartner Doktorgruppen som misstänks för fusk med covidtester. Misstankarna handlar om att testföretaget inte har skickat pcr-testerna på analys.

PCR Direkts ägare skriver till SVT att man har ett samarbete med ett covid-19-laboratorium som analyserar PCR-tester, något som testlabbet bekräftar för SVT via mejl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet