Mannen som nu misstänks för att ha kört på parkeringsvakterna hade ställt sin bil på en parkering för rörelsehindrade trots att han saknade tillstånd. Foto: SVT/TT

Körde på parkeringsvakter när bilen skulle bärgas bort – förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som misstänks för att ha kört på parkeringsvakter i centrala Södertälje tidigare i år – erkänner nu delar av händelseförloppet men förnekar brott.

Mannen har i förhör sagt att han kände sig angripen av vakterna när han försökte köra ifrån dem.

Det var när parkeringsvakter skulle bärga bort en felparkerad bil på Lovisinsgatan som föraren ska ha försökt smita. Flera parkeringsvakter blev påkörda och fick föras till sjukhus med lindrigare skador.

Trots att den misstänkte hade plockat bort sin registreringskylt i samband med felparkeringen kunde polisen hitta bilen – och gripa den misstänkte. Mannen har förhörts två gånger och gjort vissa medgivanden.

– Han medger delar av händelseförloppet men har sagt att han kände sig angripen av vakterna. Han förnekar brott, säger polisens förundersökningsledare, Johan Siverland.

”Bevisläget gott”

– Min bild är att bevisläget är gott, det var flera parkeringsvakter samt en trafikinspektör som såg händelsen, säger polisen.

Mannen är misstänkt för grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och vållande till kroppsskada. Ärendet är nu överlämnat till åklagare som ska ta ställning till om åtal ska väckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.