Foto: Privat/TT

Åtta åtal om brott mot eldningsförbud förra året

Uppdaterad
Publicerad

Förra sommaren rådde eldningsförbud under lång tid i Stockholms län. Trots förbudet larmades polisen många gånger om personer som ändå valde att elda eller grilla utomhus. Långt ifrån alla ha fått konsekvenser i rättsalen.

På bara fyra dagar i juli fick Stockholmspolisen in över 400 samtal som handlade om personer som bröt mot förbudet. Men trots många larm till polisen var det slutligen sammanlagt åtta beslut om åtal inom Södertörns åklagarkammare förra året.

Sedan igår kväll råder den här sommarens första eldningsförbud i länet. Man får fortfarande grilla med försiktighet på sin egen tomt och på fasta grillplatser på allmän plats.

– Man måste titta om det är förbjudet eller inte och grilla på rätt plats, säger Huwaida Asto, som passade på att grilla på de tillåtna platserna vid Eklundsnäsbadet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.