Hör regionens vaccinsamordnare: Nu kan vi fokusera mer på att vara uppsökande Foto: SVT/TT

Efter gudstjänsterna – regionen fortsätter med uppsökande vaccinering

Publicerad

I söndags såg regionen ett lyckat resultat med 156 vaccinerade vid de stora syrisk-ortodoxa kyrkorna. Nu planerar man att göra återbesök och ser över fler aktiviteter att finnas med på i Södertälje.

Den senaste tiden har regionen gjort mer riktade insatser för att öka vaccineringen i Södertälje. Det har handlat om att ställa vaccinbussar vid gymnasieskolor och vara på plats utanför S:t Afrems kyrka och S:t Jacobs katedral.

– När vi nu går vi in i fasen där det inte är så många som själva driver att de ska vaccinera sig så kan vi jobba mer uppsökande, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm i videon ovan.

Låg vaccinationstäckning i Södertälje

Den 8 september var det totalt 63 procent av alla över 16 år som hade tagit en dos i Södertälje. 54 procent hade tagit två doser.

I delar av Brunnsäng, Ronna och Hovsjö är det lägst andel som har tagit sin första dos. Där ligger det på strax under 50 procent, visar statistik från Region Stockholm.

Skulle man ha arbetat mer uppsökande från start? Hör vad regionens vaccinsamordnare svarar i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.