Nu ska det utredas om det kan bli solceller på Säbyskolans tak i Salem. Foto: SVT

Efter missen med solceller – nu utreds taket på Säbyskolan

Uppdaterad
Publicerad

SVT har tidigare berättat att Salems kommun missade att utreda möjligheten för solceller på Rönninge gymnasiums tak vid renoveringen där. Detta trots att kommunens egen solcellsstrategi säger att det ska utredas när man bygger nytt tak på kommunala fastigheter. Nu är taket på Säbyskolan näst på tur, och då ska solcellerna utredas.

Enligt kommunen behöver takarbetet på Säbyskolan utföras akut. Det har regnat in, vilket har lett till bland annat fuktskador. Renoveringen planeras vara klar redan innan årsskiftet, och parallellt ska man också se över möjligheten till solceller på taket.

Tidigare i höst kunde SVT Nyheter Södertälje rapportera att kommunen bröt mot sin egen solcellstrategi när möjligheten till solceller på Rönninge gymnasium aldrig utreddes. Så här lät det då:

Men nu ska allting alltså gå rätt till. Om det går att installera solceller planeras det ske till sommaren, meddelar kommunen.

SVT har sökt Salems kommun för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.