Elever på Wasaskolan ger ut egen bok

Uppdaterad
Publicerad

I ett språkutvecklande projekt ger elever på Wasaskolan ut en bok med egna texter. Projektet kallas Författarskolan och i slutet på maj kommer den första boken ut.

Författarskolans första bokprojekt är en handbok för nybörjare i att skriva lyrik. I boken varvas elevernas egna praktiska tips med egna dikter. Författarskolan leds av Mikhael Mikalides som också är svensklärare på Wasaskolan. Vid sidan av lärararbetet är Mikhael Mikalides också förläggare, vilket gör det möjligt att ge ut och distribuera elevernas lyrikprojekt som en riktig inbunden bok.

– Jag har märkt att det här med att få ge ut en bok, det får eleverna att få en helt annan drivkraft, säger Mikhael Mikalides. Det gör att de vill lära sig och att de vill skapa. Och när de har gjort det har deras jämnåriga också blivit inspirerade av det här.

Författarskolan har också uppmärksammats i Riksdagen där Mikhael Mikalides varit och presenterat projektet och riksdagen har också visat intresse att besöka Wasaskolan. Ambitionen med projektet är att öka elevernas intresse för språk och litteratur. Och lyrik har visat sig vara en bra inkörsport för att väcka detta intresse.

– Jag visste inte på vilken nivå de låg språkmässigt. Och just lyrik, där kan man jobba oavsett var man ligger. Så eftersom jag inte kände eleverna så kände jag att lyrik är helt utmärkt, en jättebra genre att jobba med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.