Hanna Elia såg när en av rånarna greps i hennes trädgård Foto: SVT

En av rånarna greps i Hannas trädgård

Publicerad

Hanna Elia såg när en av rånarna greps av polisen i hennes trädgård.
– Det var lite läskigt att se honom där. Han stod och skrek och var blodig. Jag blev chockad och undrade vad som hade hänt, säger hon.

Vid lunchtid på fredagen genomfördes ett rån mot en juvelarbutik i centrala Södertälje. När gärningsmännen skulle lämna platsen krockade de med sin bil och fick istället börja springa till fots. En av rånarna dök upp i Hanna Elias trädgård.

– Jag, pappa och hans kompisar hörde mycket skrik utifrån, det lät nästan som på film. När vi gick ut på gården såg jag att polisen och gärningsmannen låg här på marken och att de tog på honom handfängsel.

– Killen hade blod överallt, de hade tagit ett vapen från honom och höll honom tryckt mot marken, berättar hon.

”Varför just vårat hus?”

När SVT träffar Hanna Elia cirkulerar en polishelikopter ovanför hennes hus och i bostadsområdet befinner sig flera poliser och insatspatruller.

Hur kändes det att se honom i din egen trädgård?

– Det var lite läskigt att se honom där. Han stod och skrek och var blodig. Jag blev chockad och undrade vad som hade hänt. Jag visste inte att det hade varit ett rån innan och man undrar ju: varför just vårt hus? Varför skulle han springa upp precis här?

Trygg efter polisinsats

I skrivande stund har tre män gripits för rånet, men polisinsatsen fortsätter.

– Det var läskigt men man känner sig ändå trygg för poliserna var här cirka tio minuter efter rånet, de var väldigt snabba. Jag är väldigt nöjd med polisernas insats men också allmänhetens. Jag är jätteglad att alla har gjort en insats för det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rånet på Nygatan

Mer i ämnet