Elin Lydahl, vd på Tom Tit. Foto: SVT

Kommunens byggplaner kan påverka Tom Tit

Publicerad

En femtedel av Tom Tits park riskerar att försvinna om kommunen gör allvar på planerna att renovera gjuteriet och bygga bostäder intill parken.

I Tom Tits senaste rapport skriver vd:n att ”det idag finns två förslag från kommunen som påverkar Tom Tits park och verksamheten, båda förslagen innebär stora ingrepp i parken.”

Ett av förslagen handlar om att renovera det gamla gjuteriet i parkens norra del.

– Vi gjort ganska stora investeringar i den norra delen av parken efter en sanering. Det är klart att det skulle vara negativt för verksamheten om man successivt ska skära ner på markytan, säger Elin Lydahl, vd på Tom Tit.

Tror inte på bostäder intill parken

Det andra förslaget handlar om bostadshus på 75-100 lägenheter i ett hus på minst fyra våningar. Där är tänkt att stå på den befintliga parkeringen intill Tom Tit.

– Från vårt perspektiv är sannolikt inte bostäder det bästa att lägga direkt intill parken då vi har en högljudd, störande verksamhet, säger hon och fortsätter:

– Nu ska kommunen göra en bullermätning, vilket jag tycker är jättebra. Det ska bli intressant att se om resultatet stödjer min uppfattning om att det inte är lämpligt med bostäder på platsen. Ett parkeringshus eller någon kommersiell fastighet passar bättre.

Kommunen har avböjt att kommentera förslagen innan det har fattats några beslut. Som det ser ut nu kommer det att dröja till hösten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer