På Saltå Kvarn har man gjort en nystart. Se mer om hur turister ska lockas till Järna i videon. Foto: SVT

En hållbar besöksort – så ska fler lockas till Järna

Uppdaterad
Publicerad

När turismen ska utvecklas i Södertälje är Järna först på tur. Målet är att det ska bli en tydlig destination för en hållbar livsstil och ekologisk mat. Helt i linje med kommunens förhoppningar satsar nu livsmedelsföretaget Saltå kvarn på nytt i området.

På Saltå kvarn bjöd man i veckan in till en nyinvigning. Nu vill de bland annat utöka surdegskurserna, skapa fler samarbeten med andra lokala aktörer, bredda utbudet och i längden anställa fler. Efter att ha hållit kaféet stängt i cirka ett halvår har man nu rustat upp på nytt och hoppas kunna locka fler besökare.

– Redan idag är det här ett välbesökt område. Dels med folk som bor här, dels stannar också busslaster med folk här som är på väg till Stockholm eller Södertälje, säger Jonas Regnér, vd på Saltå kvarn.

Se mer om hur kommunen vill utveckla turismen i Järna i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.