• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

En man i 40-årsåldern sköts i knäna på en parkeringsplats vid pendeltåget i Södertälje. Foto: Janne Åkesson/swepix

Man skjuten på parkering – träffad i knät

En man i 40-årsåldern sköts på en parkeringsplats vid pendeltåget i Södertälje.– Vi har ännu ingen gripen för skjutningen, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl, polisen Stockholms län.

Larmet kom strax efter klockan halv ett om en skjutning nära pendeltågsstationen, i stadsdelen Östertälje.

– Det är en person som är skjuten och det är inte livshotande, säger Tomas Gramén, RLC-befäl vid polisregion Stockholm, TT.

Polisen har gjort stora avspärrningar och gör en teknisk undersökning på platsen. Hundpatruller har sökt i området och polisen söker vittnen.

Händelsen utreddes från början som försök till mord men rubriceringen ändrades till synnerligen grov misshandel under onsdagsförmiddagen. Detta på grund av att mannen inte fick livshotade skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer