Nu har Solberga beslutat att totalrenovera huvudbyggnaden Stora Solberga och bygga till nya lokaler till högstadieklasserna Foto: Privat

Total renovering på Solberga by: ”Vi är trångbodda nu”

Uppdaterad
Publicerad
På grundsärskolan Solberga by byggs nya klassrum och utrymmen för högstadieklasserna.

Solberga by bedriver Waldorfgrundsärskola och elevhem för barn med intellektuell funktionsnedsättning och autism. Nu har de beslutat att totalrenovera huvudbyggnaden Stora Solberga och bygga till nya lokaler till högstadieklasserna. Investeringen innebär åtta nya klassrum, facksalar och personalutrymmen.

Påbörjas i juni

– Vi är trångbodda nu och vi räknar med att det blir fler elever. Dessutom har våra elever särskilda behov och bygget ska vara anpassat efter de behoven. Det ska bland annat finnas bättre ljudisolering och nya små salar till de som behöver vara själva, säger Helen Holmberg, verksamhetschef.

Bygget påbörjas i mitten av juni och kommer att pågå läsåret 20/21. Det är beräknat att inflyttning sker hösten 2021.

– Vi försöker att inte låta eleverna flytta runt under det här året. Några har redan evakuerats tidigare i år för att inte behöver flytta flera gånger, säger hon. 

En skiss på hur det nya skolhuset kommer att se ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer