Motorvägsbron har varit avstängd sedan lastbilsolyckan som inträffade under natten till midsommaraftonen. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Entreprenör får sparken – broarbetet börjar om

Uppdaterad
Publicerad
Nu står det klart att Trafikverkets entreprenör sparkar en underentreprenör som deltagit i arbetet med att reparera motorvägsbron i Södertälje. Därmed måste reparationsarbetet påbörjas på nytt.

Under tisdagen meddelade Trafikverket att reparationerna av Södertäljebron kommer dra ut på tiden. Det efter att Trafikverket upptäckt brister i arbetet som utförts på bron.

Nu står det klart att Trafikverkets entreprenör avslutar samarbetet med en underentreprenör som utfört arbete på bron.

– Det är vår entreprenör som avbrutit samarbetet med sin underentreprenör som gjort smides- och svetsarbeten på en stor balk. En ny underentreprenör ska anlitas, säger Sara Hjälm, presskommunikatör på Trafikverket.

”Börjar om från början”

Handgripligen har reparationsarbetet till stor del bestått i att få en ny balk på plats, något som krävt omfattande svetsningsarbete. Nu är den bortmonterad och man börjar om arbetet på nytt.

Stefan Jakobsson, Trafikverkets kriskoordinator för arbetet med Södertäljebron, menar att det inte funnits några fel i myndighetens beräkningar inför reparationsarbetena.

– Något har gått fel när det gäller utförandet av arbetet. Det är därför det nu avbrutits och vi kontrollerar allt och börjar om från början.

Oklart när bron kan öppna

SVT har tidigare rapporterat att en av brobalkarna skadades allvarligt i olyckan som ägde rum natten till midsommarafton.

Enligt Trafikverket kommer arbetet med Södertäljebron dra ut på tiden. Däremot är det fortfarande oklart exakt när bron kan öppna igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Broolyckan i Södertälje

Mer i ämnet