Rua Dawood, klev in som ersättare i kommunfullmäktige år 2014. 2018 valdes hon till ordinare ledamot. Foto: Privat

Ett år efter valet – nu lämnar Rua Dawood (S) sina politiska uppdrag i Södertälje

Publicerad

Socialdemokraten Rua Dawood är en av de politiker som missat flest kommunfullmäktigemöten den här mandatperioden. Något som uppmärksammades av SVT för en månad sedan. Då lovade hon bättring – men nu avsäger hon sig sina uppdrag helt.

32-åriga Rua Dawood gick med i Socialdemokraten 2013 och stod på partiets femte plats när hon i fjol valdes in i kommunfullmäktige och miljönämnden. Men nu, ett år efter valet, så väljer hon att lämna sina politiska uppdrag.

– Anledningen är att jag ska gifta mig och flytta Solna, säger hon.

Hur kommer det sig då att du kandiderade till kommunfullmäktige?

– Jag visste inte att jag skulle flytta då, det var när jag fick ett nytt jobb som jag också träffade min kille. Och vi flyttar ihop i min killes lägenhet i Solna.

”Har bra kontakt med Boel”

Vad tror du att de som röstade på dig tänker nu när du lämnar?

– Jag tror de kommer förstå att jag inte kan hålla kvar min plats och låtsas bo i Södertälje fastän jag egentligen bor i Solna, säger Rua Dawood och fortsätter:

– Jag kommer fortsätta att träffa väljarna här och vara aktiv i föreningslivet, jag ska göra mitt bästa ändå. Jag har väldigt bra kontakt med Boel Godner och jag tror inte man behöver sitta i kommunfullmäktige för att påverka. Alla individer i Södertälje har möjlighet att påverka. Visst, det är viktigt att sitta i kommunfullmäktige men jag har inget annat val än att flytta nu.

Ångrar du att du kandiderade?

– Nej, absolut inte. Jag har lärt mig en massa saker och jag hoppas kunna återvända till Södertälje i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer