Denna bild publicerades på Facebook innan städningen av soporna påbörjats

Ett ton sopor dumpades i Geneta

Uppdaterad
Publicerad

Återvinningsstationen fylldes med ett ton sopor. Det var bland annat madrasser, stolar och soffor som hade dumpats på marken.

Idag var återvinningsstationen i Geneta fylld av sopor. Soporna låg dock inte i containrarna utan mitt på marken. På marken låg bland annat en madrass, en soffa, köksstolar och ett kylskåp. Detta är sopor som egentligen ska slängas på en återvinningscentral. Det var i en Södertäljegrupp på Facebook där det stora sopberget först uppmärksammades.

Ett ton sopor

Robert Göransson som arbetar som kranbilschaufför var på plats för att röja upp soporna. Han beräknade att det var cirka ett ton sopor som slängts utanför containrarna och han var allt annat än glad.

– Jag tycker att det är rent förjävligt. Det är inte en kul arbetsplats, säger Robert Göransson.

Robert Göransson fick röja upp ett ton sopor Foto: SVT

Enligt Robert Göransson har nog soporna legat där sen i helgen. Och det är inte bara sopor som fyller återvinningsstationerna.  

– Det kommer ju råttor, säger Robert Göransson.

Sopor som egentligen ska slängas på en återvinningscentral slängdes på marken Foto: SVT

Vet inte var man ska slänga

Om de inte tar bort soporna direkt så blir det som en dominoeffekt. Det kommer bara mer och mer sopor då, som bara slängs på marken.

Robert Göransson säger att han inte vet varför det slängs så mycket fel sorts sopor på återvinningsstationen. Han tror att det kan vara för att folk inte vet var de ska slänga vissa saker, till exempel sängar.

– När vi är ute på jobb så förklarar vi var folk får kasta, vad de får kasta och vad de inte får kasta, säger Robert Göransson.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.