Foto: SVT

Få incidenter på Kringelfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Kringelfestivalen har gått lugnt till, enligt polisen.

– Besökarna har skött sig hedervärt, säger polisen Roger Björkmyr.

Tre dagars festligheter i Södertälje är till ända. Tiotusentals besökare har deltagit i Kringelfestivalen och med tanke på sommarens debatt om tjejers utsatthet på festivaler, så hade arrangören jobbat i förebyggande syfte för att motverka detta.

Var förberedda

– Vi är förberedda. Vi har ordningsvakter, funktionärer och haft möte med Juventas systrar som kommer att medverka på festivalen. Och det är jätteviktigt för oss att jobba med de här frågorna, sa Lena Schulte som är projektledare för Kringelfestivalen och ledare i Södertälje centrumförening, till SVT tidigare i veckan.

Kringelfestivalen

”Få ingripanden”

Och med facit i hand så har festivalen gått lugnt till, uppger polisen.

– Vi har haft väldigt få ingripanden, det har inte stuckit ut mer än en vanlig lönehelg, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl polisområde syd Söderälje.

Totalt sett handlar det om ett par omhändertaganden av berusade, två lättare fall av misshandel samt avvisande av stökiga personer.

Fler besökare – färre poliser

Roger Björkmyr säger att det i år var betydligt fler besökare jämfört med förra året. Samtidigt var det färre poliser på plats I år.

– Men det har ändå gått lugnt till. Från polisens sida är vi jättenöjda med arrangören och besökarna har skött sig hedervärt.

Vad tror du det beror på?

– Svårt att säga, det har varit mycket barnfamiljer som besökt tivolit men det har även varit en hel del äldre som lockats senare på kvällarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kringelfestivalen

Mer i ämnet