En relativt stor del av Sjöfartsverkets anställda i Södertälje sluss är med i Hamnarbetarförbundet. Foto: TT

Facket begär förhandling för anställda vid sluss

Allt fler av Sjöfartsverkets anställda som arbetar vid Södertälje sluss är med i Hamnarbetarförbundet som är en fackförening. Nu begär facket en förhandling om bland annat lönekartläggning och delaktighet för de anställda.

Nyhetsbyrån Siren skriver att Södertäljes lokala avdelning inom Hamnarbetarförbundet nu begär en MBL-förhandling. Sedan ett år tillbaka är det en relativt stor del av Sjöfartsverkets anställda i Södertälje sluss som är medlemmar i Hamnarbetarförbundet. Därför begär den lokala avdelningen i fackföreningen en förhandling med Arbetsgivarverket.

Vill diskutera löner och sjukfrånvaro

Facket vill bland annat lyfta frågor som lönekartläggning och delaktighet i exempelvis omorganisationer. Facket vill även diskutera hur överenskommelser ser ut inom branschen när det gäller lönetillägg och avdrag vid sjukfrånvaro.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer