Falsklarm om brand i lägenhet – en man gripen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen fick räddningstjänsten ett larm om en lägenhetsbrand i Ronna, men där fanns ingen brand. Nu har polisen gripit en man misstänkt för falsklarm.

Det var vid 15.30 på onsdagen som räddningstjänsten fick ett larm om en brand i en lägenhet i Ronna. Enligt första uppgifter till SOS skulle det eventuellt finnas någon kvar i lägenheten. Men det hela visade sig vara ett falsklarm.

– Vi skickade tio brandbilar till platsen från sammanlagt tre stationer. Men när vi kom fram konstaterade vi att det inte var någon brand. Vi har överlämnat detta till polisen, säger Daniel Lundin, operativ chef på Södertörns brandförsvarförbund.

Sa att larmet var ett skämt

Polisen skriver på sin hemsida att mannen ska ha kommit fram och berättat att det hela var ett skämt. Han är nu gripen misstänkt för falsklarm.

– Det är skönt att det inte var en brand och ingen kom till skada, men det är dumt att ta tid från brandbilar och personal som skulle kunna vara någon annanstans, säger Daniel Lundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.