Andra vågen har blivit en utmaning för familjeföretagaren Zeki Yalcin och nu väntas en rejäl uppförsbacke: ”Vi har mörka tider framför oss”. Foto: Samy Dahlman/SVT

Familjeföretagaren om andra vågens käftsmäll mot restauranger

Uppdaterad
Publicerad

Redan i våras gick många företag på knäna som en följd av coronakrisen. Nu har en andra våg slagit hårt mot restaurangbranschen i Stockholms län.

”Vi börjar skratta igen”. Det var sist när SVT Södertälje träffade Zeki Yalcin, som äger en restaurangkedja med bas i Södertälje. När SVT träffar honom denna gång är det inte samma hoppfulla ton.

– Totalt i kedjan har vi ungefär 250 anställda. Men vi har varit tvungna att varsla och permittera över 100 personer, säger Zeki Yalcin.

Dokumenterat: Coronavåren 2020

Vi möter honom vid en av hans nyöppnade restauranger i Solna

I januari skrev restaurangkedjan kontrakt för tre nya etableringar. Då hade man ingen aning om att pandemin skulle komma och försvåra försäljningen.

Eftersom man var bunden till kontraktet blev då alternativet att öppna och försöka få intäkterna att gå runt eller betala hyra och inte öppna. Hör honom berätta mer om situationen i videon ovan.

Zeki Yalcin är en av de personer som SVT Nyheter Södertälje har följt i en dokumentering av coronaåret. Se alla reportage här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dokumenterat: Coronavåren 2020

Mer i ämnet