Mauri Hermundsson, Johan Myrberg och Andreas Häggström poddar om SSK. Foto: SVT

Podden som sätter ord på SSK-fansens känslor

Uppdaterad
Publicerad

Hockeysäsongen har dragit igång, och i och med det har även SSK-podden gjort det. Tre fans från Södertälje driver den ideellt, nu för fjärde året.

Johan Myrberg, Andreas Häggström och Mauri Hermundsson är fansen som ligger bakom SSK-podden. Den handlar om sportklubben och allt som händer runt omkring den. Syftet är att öka intresset och engagemanget hos lyssnarna.

– Vi vill sätta ord på det andra supportrar tänker när de sitter där hemma. När de är sura efter en förlust eller överlyckliga när det går bra, säger Johan Myrberg.

Kulturfredag Södertälje

Spelar in på barer ibland

Podden drivs helt ideellt och spelas in när killarna har tid. De vill sätta en avslappnad ton och kan därför ibland spela in podden på barer.

– Johan skulle kunna mala på i tio minuter om hockey. Och blandningen av att han som hockeygeni får lägga ut sitt samtidigt som jag och Andreas får avbryta och typ skriva en dikt till SSK:s tränare och bara tramsa lite, säger Mauri Hermundsson och Johan Myrberg fyller i:

– Det är den kombinationen som folk tycker är kul. Att både det seriösa och det fullständigt oseriösa finns. Vi kan ligga dubbelvikta i direktsändning eller dricka tre öl och vara lite smålulliga i slutet av podden.

Inga planer på att bli kommersiella

SSK-podden har även lyssnare som håller på andra lag, och 2016 var det den enda lag-nischade podden som blev nominerad till ”Årets sportpodd”. Och trots att intresset växer så finns inga planer på att ta hjälp ekonomiskt.

Starta klippet ovan för att få ett smakprov av SSK-podden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturfredag Södertälje

Mer i ämnet