• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

SSK:s ordförande har retat upp fansen. Foto: TT/Skärmdump från Facebook.

Fansen kräver ursäkt från SSK – efter uttalande från ordföranden

SSK:s supporterklubb kräver idag en officiell ursäkt från klubben. Detta eftersom de upplever att ett uttalande från SSK:s ordförande Catharina Elmsäter-Svärd om hur fans bör bete sig – var ett övertramp.

Fansen hänvisar till ett uttalande i Mittmedias Hockeypuls igår där Catharina Elmsäter-Svärd uttryckte åsikter om hur SSK-supportrar bör bete sig.

I artikeln, som går att läsa på LT:s sajt, berättar hon att klubbledningen utsatts för hot från personer som är missnöjda med SSK:s svaga inledning på säsongen, och tog i det sammanhanget också upp att fansen borde se till att stötta ekonomiskt även när resultaten uteblir.

”Besvikna och bedrövade”

Supporterklubben skriver: ”Vi känner oss såväl besvikna och bedrövade över sättet hon uttryckt sig gentemot supportrar... Det är VI som lägger pengar på att stötta vårat lag, det är VI som tar ledigt och åker för att stötta vårat lag på bortaplan.”

Elmsäter-Svärd jämför också SKK med hockeylaget Leksand som ”... också haft motgångar men har gott om folk på varje match.”

Vilket supporterklubben bemöter i sitt Facebook-inlägg: ”Supporterklubben ställer sig mycket kritiska till att uppmana sina supportrar till att ”se och lära” från klubbars andra supportrar.”

SSK kallar till försoningsmöte

Klubbdirektören Mats Pernhem meddelar på fredagseftermiddagen att SSK snarast kommer att kalla till ett möte där alla berörda ska få komma till tals.

– Jag har alltid satt ett högt värde på att ha en god relation med vår supporterklubb, säger han.

Supportrarna kräver ju en officiell ursäkt?

– Vi börjar med mötet så får vi se vart vi tar det därifrån, säger Mats Pernhem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer