Martin Essen-Möller, tillförordnad chefsläkare på akutmottagningen vid Södertälje sjukhus uppmanar sjuka patienter att inte tveka på att söka vård trots att de drabbats av annat än corona. Foto: Nada Razooq

Färre söker vård för andra sjukdomsfall efter coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Färre personer söker sig till akuten för sjukdomsfall som inte är relaterade till covid-19 på Södertälje sjukhus.

– Det vore mycket dåligt om det fanns patienter som låter bli att komma hit och som är i behov av akutsjukvård att de inte vill belasta eller är rädda för att bli smittade, säger Martin Essen-Möller, tillförordnad chefsläkare på akutmottagningen vid Södertälje sjukhus.

Under perioden februari och mars i år har Södertälje sjukhus sett en minskning vad gäller sjukdomsfall som inte är relaterade till coronaviruset och som kommer in på akuten i Södertälje. Enligt sjukhuset uppgår minskningen till ungefär 20 procent.

På närakuten för vuxna syns en minskning på 14 procent och på närakuten för barn är minskningen närmare 26 procent enligt siffror från sjukhuset.

Se intervjun med Martin Essen-Möller i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet