Fem personer har gripits efter polistillslag mot flera adresser i Södertälje. Samtliga räknas som ”strategiskt viktiga” personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket. Foto: TT/Johan Nilsson

Fem ”strategiskt viktiga” personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har gripits efter polistillslag mot flera adresser i Södertälje. Samtliga räknas som ”strategiskt viktiga” personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket.
– Vi har slagit till mot ett antal adresser här runt om i Södertälje och gripit sammanlagt fem personer och fyra av dem är anhållna, säger Daniel Löfgren, insatsansvarig hos polisen i Södertälje till SVT.

Enligt polisen är personerna viktiga för polisens arbete mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. De beskrivs som ”strategiskt viktiga för nätverkets organisation och den brottslighet som nätverket bedriver”. Det senaste gripandet är en del av Södertäljepolisens Tore 3 satsning som är polisens arbete mot den organiserade brottsligheten i staden.

”Skadar nätverket”

Fyra personer som är mellan 27 och 54 år har anhållits misstänkta för bland annat allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott, grov utpressning samt försök till grov utpressning. Polisen beslagtog även vapen och kontanter vid insatsen.

– I Tore 3 har vi utsett ett antal strategiskt viktiga personer som för nätverket är väldigt viktiga och de här personerna ingår i det. Det är allt ifrån att de har någon form av ledande funktion och behövs för att kunna utföra vissa typer av brott och fixa fram vissa saker, säger Daniel Löfgren och fortsätter:

– För nätverket är de här personerna väldigt viktiga och försvinner de så skadar det nätverket ganska mycket.

Olika insatser

Den senaste tiden har ett antal sprängdåd inträffat i Södertälje och om de gripna personerna har någon inblandning i det vill polisen inte kommentera.

Polisen i Södertälje har arbetat mot den organiserade brottsligheten i olika insatser sedan 2010, då flera uppmärksammade grova brott inträffade i staden. Alla insatser har burit namnet ”Tore” men har haft olika inriktningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Insats mot organiserad brottslighet i Södertälje

Mer i ämnet