Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se bilderna inifrån butiken Foto: Södertälje kommun/SVT

Matbutik stängd efter råttbesvär – se miljöinspektörernas bilder inifrån butiken

Uppdaterad
Publicerad

Matöppet Södertälje fick stänga efter ett oanmält besök från Miljöförvaltningen. Anledningen till stängningen var ett utbrett problem med skadedjur, framförallt möss och råttor.

Den 15 februari fick Matöppet Södertälje besök av två inspektörer från miljökontoret. Besöket var föranlett av flertalet klagomål om hygieniska missförhållanden i livsmedelsanläggningen. Synen inspektörerna möttes av fick dem att ta beslutet att stänga butiken omedelbart, tills råttproblemet är åtgärdat.

– Väl på plats såg vi tydliga och omfattande spår av skadedjur, säger Senaj Galijasevic, miljöinspektör på Södertälje kommun.

Inget är bestämt än

Butiken har varit medveten om problemet med skadedjuren, och har försökt bekämpa det med hjälp av råttfällor och två externa skadedjursbekämpningsföretag. Trots extern hjälp så vet inte ägaren ifall det kommer vara värt att åtgärda problemen och öppna matbutiken igen.

– Vi har inte bestämt oss än om vi kommer öppna igen, det beslutet kommer att tas framöver, säger butiksägaren Ruey-Hwa Lin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer