För få volontärer försenar öppning av natthärbärge

Uppdaterad
Publicerad

Det härbärge för hemlösa EU-migranter som Södertälje kommun i samarbete med de lokala kyrkorna ska starta, kommer inte att öppna den här veckan som planerat.

Orsaken är att de deltagande församlingarna ännu inte fått ihop tillräckligt många volontärer för att kunna driva verksamheten.

Verksamheten planeras nu komma igång den 1 december under förutsättning att det antal volontärer som krävs då har anmält sig.

– Vi har inte tillräckligt många volontärer som kan jobba på natten, säger Anders Färjsjö, som är kårledare på Frälsningsarmén Södertälje, en av de församlingar som deltar i projektet.

Han berättar att det just nu är 17 stycken som har anmält att de kan jobba nattetid, men de skulle behöva bli mellan 30-40 stycken för att kunna driva natthärberget såsom de vill.

När kommer det att öppna istället nu då?

– Planen är att det ska komma igång den första december.

Varför anser du att det är viktigt att personer anmäler sig som frivilliga att delta i den här verksamheten?

– Det ser vi ju klart och tydligt när vi går nere på Storgatan att det finns ett behov. Människor behöver komma och ha någonstans att bo på natten, och speciellt nu när det börjar bli kallare, då måste vi ju ha någonstans att erbjuda. Som kristen vill vi ju hjälpa den som har det svårt och den som har det dåligt. Den människan vill vi försöka hjälpa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.