Foto: TT

Förstörde lägenhet – Assyriska FF får betala

Publicerad

Flera skador påträffades under avflyttningsbesiktningen av en lägenhet som hyrts av Assyriska FF i Södertälje. Fotbollsföreningen får nu betala Telge Bostäder för skadorna de åsamkat.

Assyriska FF hyrde en lägenhet av Telge Bostäder mellan 2013 och 2017. När Telge bostäder som äger lägenheten gjorde sin rutinmässiga avflyttningsbesiktning upptäckte de flera skador. I lägenheten fanns bland annat skador på tapeter och dörrar. En dörr saknades helt och hållet och flyttstädningen var undermålig.

Fakturan på reparationer av skador, samt flyttstädningen som skickades till fotbollsföreningen av Telge Bostäder betalades aldrig, och ärendet gick till tingsrätten.

Assyriska FF som redan lider av ekonomiska problem med bland annat skulder till Södertälje Kommun förlikade i slutändan och får nu betala närmre 40 000 kr till Telge Bostäder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.