Den 80-åriga kvinna som varit försvunnen en längre tid har hittats död. Foto: TT

Försvunnen 80-årig kvinna har hittats död

Uppdaterad
Publicerad

Den person som i fredags hittades död i kanalen i Södertälje var den 80-åriga kvinna som saknats sedan mitten av april. Det bekräftar Missing People.

I fredags hittade en förbipasserande en död person i kanalen vid Ragnhildsborg. Räddningstjänst och polis kunde konstatera att personen hade legat i vattnet en längre tid.

Nu bekräftar Missing People att den döda personen var den 80-åriga kvinnan som varit försvunnen sedan hon lämnade Södertälje sjukhus den 20 april.

”Tragisk utgång”

– Vi hade sökt efter henne just i den här kanalen, men då inte hittat något. Det är näst intill omöjligt för oss att hitta något om det ligger på mer än en meters djup. Det är också strömt i vattnet, så hon behöver ju inte ha varit på samma plats i kanalen hela tiden, säger Magnus Idebro, ordförande för Missing People.

Polisen misstänker inget brott och kvinnans anhöriga har underrättats.

– Det blev tyvärr en tragisk utgång på det här fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.