Brand i flerfamiljshus i Lina Hage

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 19.00 på måndagen larmades räddningstjänsten om en brand i ett flerfamiljshus i Lina Hage i Södertälje. Fem brandbilar skickades till platsen där det rådde en fullt utvecklad brand på första våningen. Räddningstjänsten har kunnat släcka branden men jobbar kvar tillsammans med ambulans och polis.

– När vi kommer fram brinner det för fullt inne i ett rum och det är rökfyllt i trapphuset. Nu är branden släckt och vi arbetar med att ventilera ut röken, säger Daniel Lundin vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Branden inträffade i ett femvåningshus. Enligt första uppgifter ska det ha varit en fläkt som började brinna i en lägenhet.

– De boende i den branddrabbade lägenheten kommer inte kunna sova där inatt men vi försöker se till att så många som möjligt i resten av trapphuset kan göra det, säger Daniel Lundin.

Enligt räddningstjänstens första uppgifter har ingen skadats av branden eller röken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.