Gabriel Chabo efter misshandeln: ”Glad att jag lever”

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Chabo kallades bögjävel och misshandlades mitt på dagen i Geneta. I en exklusiv intervju berättar han om händelsen och tiden efteråt.

Fredagen den 14 juli hamnade Gabriel Chabo på sjukhus efter att flera män slagit hans huvud mot en bildörr. Polisen har fortfarande inga spår efter gärningsmännen och utredningen kan därför komma att läggas ner.

Misstänkt hatbrott

Gabriel Chabo säger att han under en längre tid har fått ta emot hot på sociala medier, som är kopplade till att han är aktiv inom hbtq-rörelsen.

– Homosexuella är mina bästa vänner och min familj. Men finns människor som inte kan acceptera det. Men jag kommer att fortsätta min kamp trots det som har hänt.

Vågar inte bo hemma

Gabriel Chabo, som bor och driver en skönhetssalong i Södertälje, har fått ändra sitt levnadsmönster efter misshandeln. Han bor inte längre hemma och han tänker sig alltid för när han vistas utomhus.

– Jag funderar på att flytta från Södertälje, men det ska jag inte behöva göra. De som borde flytta är de som inte förstår att vi bor i ett fritt land 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.