Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter på plats och grannarnas vittnesmål efter nattens dödsskjutning i Blombacka. Foto: Alexander Färgggren/SVT

Grannar i Blombacka skärrade efter dödsskjutningen: ”Obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningen i Blombacka natten mot fredag då en 20-årig man miste livet är den tredje dödsskjutningen i Södertälje i år. När SVT Nyheter Södertälje pratar med boende i området vittnar många om att stadsdelen den senaste tiden gått från lugn till att vara otrygg.

– Jag har bott här i snart 23 år, och tidigare var det här ett diplomatområde. Alla ville bo här, säger Peter, som bor i huset intill innergården där dödskjutningen inträffade.

”Funderar på att flytta”

I början av maj skedde en annan skottlossning på innergården bredvid, och flera boende SVT Nyheter Södertälje talat med upplever nu området som väldigt otryggt, och överväger om de vill bo kvar.

– Jag funderar på att flytta härifrån. Jag trivs med min lägenhet, men jag skulle vilja flytta ut på landet, säger Sara Söderström, som vaknade av polishelikoptern i morse.

Tredje dödsskjutningen i år

Nattens händelse är den tredje dödsskjutningen i Södertälje i år. I slutet av februari hittades en man ihjälskjuten i en bil i Ronna och i april sköts en man på kyrkogården och som senare hittades i avliden i en villaträdgård intill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.