Foto: Bovieran

Grannarnas överklagan avslås – Bovieran får klartecken

Uppdaterad
Publicerad

I juni gav Södertälje kommun klartecken till att ett seniorboende ska byggas i Brunnsäng. Ett beslut som överklagades av kritiska grannar. Men nu går domstolen på kommunens linje.

Det nya seniorboendet riktar sig till 55-åringar och äldre. Byggnaden som ska byggas går under konceptet Bovieran, vilket innebär att man vill importera ett slags känsla av fransk riviera, med tillhörande olivträd och palmer.

Men grannarna är kritiska. De tycker inte att kommunen lyssnat på dem, de anser att bygget inte passar in i villaområdet, och de befarar att biltrafiken kommer att öka och störa.

Godtagbart i växande region

Nu har mark- och miljödomstolen meddelat domen i ärendet. Domstolen menar att olägenheterna som grannarna lyfter fram är inom ramen för vad som är ”godtagbart i en växande storstadsregion”.

Beslutet går att överklaga fram till 27 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.