GRANNY – en av många som skyltar med sin personlighet

Uppdaterad
Publicerad

Personliga registreringskyltar har blivit allt vanligare. I Södertälje har Kajsa Giesecke en ”GRANNY-buss” som hon skjutsar sina åtta barnbarn i.

”GRANNY” i Södertälje är en av de cirka 14.800 personliga registreringsskyltar som finns på de svenska vägarna. Antalet utfärdade skyltbeteckningar som gjorts av Transportstyrelsen har ökat kraftigt, från cirka 2.293 år 2015 till 3.375 år 2017.

– Jag tror att folk tycker det är kul, och skyltarna har ofta ett budskap. För mig handlar det om att jag tycker att den generationen som ska ta hand om barnbarnen är viktig, säger Kajsa Giesecke, som äger GRANNY-bilen.

Enligt Transportstyrelsen kan en förklaring till ökningen vara att det bor fler i Sverige och att fler köper bil. Även den individuella markören kan vara viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.