SL hoppas att en till buss under rusningstid ska förbättra sträckan Foto: TT

Gratis busskort ska locka arbetspendlarna

Publicerad

Bussbolaget Nobina och SL vill att fler ska upptäcka fördelarna med kollektivtrafiken. Därför kommer 5 000 frivilliga från Södertälje, Södertörn och Norrtälje att få åka gratis under två veckors tid.

Resenärerna ska vara arbetspendlare som i vanliga fall väljer bilen.

– Ofta finns det bättre bussförbindelser mellan hemmet och arbetsplatsen än man tror. Och att bjuda arbetspendlare på resor brukar vara ett bra sätt att hitta nya resenärer, säger Madeleine Arlert, affärsutvecklare på Nobina i ett pressmeddelande.

”Lika lätt att åka kollektivt på fritiden”

Enligt Nobina har tidigare provåkningskampanjer lett till en ökning i det kollektiva resandet.

 – Vi riktar in oss på områden där vi ser en extra stor potential till ökat kollektivt resande. Och har man väl hittat till bussen i sin arbetspendling inser man snart att det är lika lätt att åka kollektivt även på fritiden, säger Johan Werneus på trafikförvaltningen, som beställer SL-trafiken, i ett pressmeddelande.

Kampanjen startar i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.