Klockan åtta på onsdagsmorgonen åker sopsäckarna av och två timmars fri parkering införs fram till och med den 30 september 2020. Foto: SVT

Gratis parkering i centrum på vissa platser

Uppdaterad
Publicerad

De två avgiftsfria timmarna parkering i centrum som kommunen utlovar dröjer på grund av praktiska åtgärder. Men fram till dess har kommunen nu valt att slopa parkeringsavgiften helt på de tre aktuella parkeringarna.

Kommunen har beslutat att införa två timmars fri parkering på parkeringarna vid centralstationen, Torekällskolan och Tomt Tits experiment fram till 30 september 2020. Detta är för att locka Södertäljebor till centrum och därmed stötta den lokala handeln under coroankrisen.

Dock uppskattas det ta flera veckor innan att nya skyltar är på plats och p-automaterna programmerats om.

Därför har man nu bestämt sig för att ta bort avgiften dygnet runt på de tre aktuella parkeringarna fram till dess att ändringarna gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.