Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Min pappa kommer bli ursinnig” Hör Gustav Gälsing beskriva sin comeback-föreställning i Södertälje. Foto: Lovisa Dehlin/SVT

Se Gustav Gälsing tillbaka i Södertälje – gör huvudrollen i ny musikal

Publicerad

Förbjuden kärlek och arrangerat äktenskap – fast lite tvärtom. Efter tre år på scenskolan i Göteborg så gästspelar nu Södertäljesonen Gustav Gälsing på hemmaplan med huvudrollen i den komplexa musikalen The fantasticks.

Trots sin långa historik på teaterscenen i Södertälje så är detta Gustav Gälsings första på Oktoberteatern – och den här gången blev han handplockad för rollen som pojkvännen Matt. Han ser fram emot sin comeback.

– Det känns fint att visa få Södertäljepubliken vad man lärt sig, säger han.

I klippet ger Gustav Gälsing och motspelerskan Vilma Eklöv, ett smakprov från musikalen.

Oktoberteaterns chef tillika regissör Mia Ringblom Hjertner, kallar The Fantasticks för en omvänd Romeo och Julia-berättelse.

– Det är en väldigt intim musikal och jag tycker att den passar på våran teater. Och det är roligt att erbjuda en musikal i Södertälje, det gjordes senast på Oktoberteatern 1992-1993, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.