Håkan Malmsten på Lugnets äldreboende i Nykvarn kan bli årets seniorkock. Foto: Nykvarns kommun.

Håkan på Lugnet i Nykvarn kan bli årets seniorkock: ”Jätteroligt”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är förstås jätteroligt att bli nominerad. Jag vet att juryn från White Guide var här och provade maten. Men att vi skulle hamna bland de tio bästa hade jag inte en tanke på, säger Håkan Malmsten till Nykvarns kommuns hemsida. 

Förutom Årets seniorkock är kommunen nominerad i kategorierna Årets seniormåltid och Årets Måltidschef samt Furuborgsskolan i kategorin Årets skolrestaurang. 

– Vi är laddade! Det är så kul att vi har blivit nominerade i flera kategorier, bara det är en jättevinst, säger kommunens kostchef Jeanette Andersson till Nykvarns hemsida

Även Oxbacksskolan i Södertälje är nominerad i kategorin Årets skolrestaurang.  

Tävlingen avgörs på tisdagskvällen 17 september i Malmö. 

Det här är White Guide Junior & Senior:

Rangordningen som White Guide gör varje år är tänkt att lyfta fram och sprida goda exempel inom offentligt drivna kök. Utöver matens smak och näringsinnehåll betygsätts bland annat måltidsmiljö, service, hållbarhet och andra faktorer som bidrar till att höja måltidsupplevelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.