• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Följ med Taina och Lembit Vilidu på en sväng Foto: SVT

Häng med på en sväng med Telge cruisers

Publicerad

Under sommaren är det många motorentusiaster som tar sig ut på vägarna.

Varje onsdag träffas Telge cruisers för en sväng med sina amerikanska bilar och vi hängde med Lembit och Taina Vilidu på en tur från Moraberg till ett vägcafé i Eldtomta.

Till vardags jobbar både Taina och Lembit som poliser i Södertälje och Botkyrka. Lembit är dessutom fritidspolitiker för Moderaterna i Nykvarn. Men under semestern spenderar de helst sin tid i bilarna tillsammans med vännerna i Telge cruisers.

– Många av oss är återfall från gamla raggartiden. Det började när jag var tonåring i Södertälje centrum där det var fullt med bilar varje kväll och nu är man där igen, fast i vuxen ålder och kanske är det lite lugnare också, säger Taina Vilidu.

– Betydligt lugnare, fyller Lembit Vilidu i.

Motorklubb i Södertälje

Telge cruisers är en klubb för motorintresserade med amerikanska bilar från framförallt 50- och 60-talet. Klubben startade för tio år sedan men några av dem har åkt tillsammans i nästan 20 år.

När Lembit försöker beskriva känslan av att köra bilen lyfter han upp sin arm och visar hur hårstråna lyfter:

– Så här känns det varje gång man får starta bilen och åka iväg, säger han. Men det allra roligaste är att få träffa alla här.

I klippet hoppar vi in i baksätet med Taina och Lembit

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.