Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För Hala Abouhamra och Cornelia Berggren är särskilt viktigt att stärka tjejer nu – ”Det är ett ämne som borde lyftas upp mer” Foto: Ebba Nilsonne/SVT

Häng med på heldag i stadshuset – för att stärka tjejer i Södertälje

Publicerad

Under lördagen arrangerades ”Starka tjejer”-mässan i Stadshuset. Det är tredje gången gillt projektet från Ung Fritid i Södertälje sätter upp mässan som syftar till att stärka självkänslan hos unga tjejer och icke-binära.

– Vi behöver stärka våra tjejer. Många gånger är det lätt att killarna tar över och vi måste lära tjejerna att ta för sig lika mycket, säger Tina Qvinnström, projektledare för mässan.

I projektet ”Starka tjejer” har ett trettiotal ungdomar från olika fritidsgårdar i kommunen arbetat tillsammans för att sätta ihop mässan. Planeringen av mässan har pågått i drygt ett år och enligt Tina Qvinnström som är projektledare för mässan, är arbetet inför arrangemanget en viktig del i att lyfta ungdomarna.

– Att arbeta med något och se det växa ger en god självkänsla, att känna att man klarat något, säger hon.

På lördagens schema stod bland annat modevisning av second hand-kläder, sånguppträdanden på scen och föreläsningar.

Hör i videon om varför Södertäljes unga tjejer känner sig speciella när de besöker mässan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Södertälje
Mer Nyheter