Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hoppas detta är en permanent lösning på problemen med Mälarbron” säger Halmat Amir på Södertälje kommun. Foto: Rosanna Lindén/SVT

Här är ingreppet som ska lösa problemen med Mälarbron – ”Tror det är en hundraprocentig lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Problemen med att Mälarbron fastnar vid varmt väder kan inom kort vara ett minne blott. För nu påbörjas ingreppet i brokonstruktionen som Södertälje kommun tror på långsiktigt.

För att undvika att Mälarbron, som sväller heta sommardagar, ska fastna i öppet läge, så har Södertälje kommun i flera år kylt ner bron genom att spruta vatten på den. En tillfällig lösning som kritiserats för att dels vara resurskrävande, dels för att tankbilen som används blockerar ett körfält.

Men nu hoppas kommunen på att ha en mer långsiktig lösning.

Problemen har funnits i flera år, varför har lösningen dröjt?

– Det har varit komplicerat, man har inte vetat vad man ska göra riktigt, man har haft olika förslag men inte kommit fram till att det fungerar hundraprocentigt, säger Halmat Amir, gatuingenjör på Södertälje kommun.

Hör honom berätta om ingreppet som förhoppningsvis ska lösa Mälarbrons problem i videon.

Inte säkerhetsrisk

Men är det inte en säkerhetsrisk med ingrepp i brokonstruktionen?

– Inte vad vi känner till, vi har inte fått till oss att det ska påverka konstruktionen eller funktionen på bron, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer