Gå-fotboll, en lugnare variant av fotboll, var en av dagens aktiviteter. Foto: SVT

Här tar seniordagen plats i Södertälje centrum

Publicerad

I dag arrangerade kommunen en seniordag och Södertälje förvandlades till ett aktivitetscentrum för pensionärer. Men arrangemanget fick blandade betyg.

Tanken med dagen var att motivera kommunens äldre till att röra sig mer och bli mer aktiva.

– Det är bra att äldre engagerar sig i någonting. Det är bättre än att sitta hemma och kolla på TV, det är tråkigt, säger Josef Toma, en av pensionärerna som deltog i dagens aktiviteter.

”Saknas sittplatser”

För pensionärerna fanns det många olika aktiviteter att prova på, allt i från gående fotboll och rörelse-bingo till att bygga barkbåtar. Men flera av seniorerna som SVT pratade med menade att dagen trots allt inte var anpassad för de äldre när det saknades sittplatser i centrum.

– När man märker att det inte finns några sittplatser fast man har ordnat en äldre-dag blir man upprörd, säger Yvonne Blomstrand, pensionär.

Borde man inte dragit fram sittplatser om det är en dag för pensionärer?

– Vi har flera sittplatser vid trapporna vid Maren och vi vill inte ställa ut massa stolar om det är rörelse som vi vill främja idag, säger Thomas de Ming, en av arrangörerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.