Här träffar Tasnim Hammada en häst för första gången på sjukhemmet Foto: SVT

Hästen Hannibal besöker sjuka barn – kan bli Årets eldsjäl

Uppdaterad
Publicerad

Louise E Chatteli och sjukhushästen Hannibal från Söderälje är en av finalisterna när Årets eldsjäl ska utses. SVT följde med på ett besök bland barnen på ett sjukhem i Huddinge.

I cirka tre års tid har sjukhushästen Hannibal och ryttaren Louise åkt runt och hälsat på barn som långtidsbehandlas på sjukhus i och runt Stockholm.

– Jag kände att jag ville göra skillnad i någon annan persons liv och ge mer av det jag har, därför började jag åka ut med Hannibal som Sveriges första sjukhushäst, säger Louise E Chatteli.

Vill besöka barn i hela landet

När de inte är på sjukhusbesök håller de till på hästgården Hummeldal strax utanför Södertälje. Nu är de en av fyra finalister i kategorin hälsa när Årets eldsjäl ska utses i mars, en utmärkelse som delas ut av ett spelbolag till personer inom föreningslivet.

– Att vinna Årets eldsjäl kan innebära att jag kan åka runt med sjukhushästen i hela Sverige.

I videoklippet kan du se när sjukhushästen hälsar på barnen på Ronald Mcdonald hus i Huddinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.