Mats-Ola Svensson. Foto: SVT

Hetsig natt för snöröjarna i Södertälje

Publicerad

Det kraftiga snöfall, som drog in över södra Sverige under natten, har rört sig österut.
Samtliga snöröjare i Södertälje har sedan i natt satts i arbete. Och bärgningsledaren Kristian Ekberg har fått fått åka ut till ett 15-tal trafikincidenter.
– Det har varit en hetsig natt, säger han.

Enligt prognosen skulle snöfallet under morgonen övergå till blötsnö. Men under dagen har snön fortsatt att falla. Mats-Ola Svensson, driftplanerare och ansvarig för snöröjarna i Södertälje, har varit i gång sedan i natt.

– Det är framförallt i centrala delarna av Södertälje vi jobbar på, men det har gått relativt bra, säger han.

Pågår hela dagen

SMHI har utfärdat varningar för halka under dagen. Ett 60-tal snöröjare har satts i arbete, som beräknar pågå hela dagen.

– Utmaningen är att orka, och hinna ladda om batterierna. Det här kommer att dra ut på tiden och pågå hela dagen, säger Mats-Ola Svensson.

”Hetsig natt”

Enligt polisen har inga allvarliga olyckor rapporterats, förutom ett antal mindre singelolyckor. Även bärgningsledaren Kristian Ekberg, haft sedan i natt haft fullt upp.

– Natten har varit hetsig med flera krockar och avvåkningar på vägarna, så det blir helt klart mycket att göra, senaste dygnet har vi haft 15-tal bärningar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer