Josef Seyhan och Afram Barisho hjälptes åt att hålla kvar tjuvarna tills polisen kom till platsen. Foto: SVT.

De brottade ner misstänkta skåptjuvar – polisen grep två personer

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer tog sin in i Sydpoolens gym i Södertälje under onsdagseftermiddagen. De bröt sönder lås och började stjäla kläder och värdesaker. Josef Seyhan fick syn på de misstänkta tjuvarna, hann ikapp dem och brottade ner dem.

Efter ett helt vanligt gympass för träningskompisarna Afram Barisho och Josef Seyhan så gick den sistnämnda ner till omklädningsrummet för att byta om. Men när han kom fram till skåpet såg han att något var fel.

– Jag såg att jag endast hade skor kvar i skåpet. Sedan såg jag några personer ta kläder från ett annat skåp. Då fattade jag vad som hade hänt så jag började springa efter, säger Josef Seyhan.

Brottade ner två personer

Josef Seyhan hann ikapp två av de misstänkta tjuvarna och brottade ner båda på Sydpoolens parkering. Den sista smet iväg med hans väska.

– Jag drog ner dem på marken och sa till dem att sitta still. Jag fick hjälp av att hålla fast dem av min kompis Afram som snabbt sprang ner efter mig. Det var tre personer så en kom undan, säger han.

En jagas av hundpatrull

Josef och Afram lyckades hålla kvar de misstänkta tjuvarna tills polisen kom.

– Det är inte första gången jag tar dem på bar gärning, det är alltid lika skönt. De jävlarna ska inte komma hit och härja, säger Afram Barisho som är timanställd badvakt på Sydpoolen.

Polisen grep två av de misstänkta tjuvarna. Den tredje jagas av hundpatrull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.