Stephan Guiance, Hockeyallsvenskans vd, och Mats Pernhem, SSK:s klubbdirektör. Foto: TT/SVT

Hockeyallsvenskans vd riktar kritik mot SSK

Publicerad

Strax innan säsongsupptakten förlorade SSK sitt nyförvärv Dan Pettersson till SHL-laget Linköping, något som fick SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem att öppet vädra sitt missnöje. Nu får han själv kritik riktad mot sig, från Hockeyallsvenskans vd.

I april värvades centern Dan Pettersson till SSK, men förra veckan stod det klart att han redan nu lämnar klubben. SHL-lag har rätt att kontraktera hockeyallsvenska spelare fram till och med 19 juli, och det var precis vad SHL-laget Linköping valde att göra.

”Det är klart att det är djupt olyckligt och påverkar oss negativt när en SHL-klubb kontrakterar en av våra spelare så sent”, sa SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem i ett pressmeddelande.

Riktar kritik mot SSK

Nu väljer Hockeyallsvenskan att gå ut med en skrivelse efter den senaste tidens missnöje bland hockeyallsvenska klubbar. I den riktar Stephan Guiance, vd för Hockeyallsvenskan, kritik mot bland annat SSK.

”Jag förstår den frustration som våra klubbar känner när SHL värvar spelare så nära inpå säsongsupptakten, men samtidigt har vi ett regelverk mellan SHL och HockeyAllsvenskan att förhålla oss till som bägge parter godkänt, det vill säga samtliga klubbar är väl bekanta med och står bakom regelverket. Det är därför olyckligt att en klubb som Södertälje SK går ut och kritiserar överenskommelsen då man själva varit med att godkänna den”, säger han.

Kan se över upplägget

Upplägget kring spelartransfers mellan SHL och Hockeyallsvenskan kan komma att ses över till säsongen 2019-2020 skriver man och riktar kritik mot ytterligare en hockeyallsvensk klubb.

”Det är självklart olyckligt att en klubb som Västerviks IK, som först solidariskt skriver på överenskommelsen och sedan går ut i media och kritiserar den”, säger Stephan Guiance i skrivelsen.

SVT har försökt nå Mats Pernhem för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.