Så här såg det ut på plats när 40-åringen greps för mordförsök. Foto: BLÅLJUSBILDER

Högg kompis med yxa – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

De två vännerna befann sig utanför en restaurang när ett slagsmål mellan dem uppstod. Den ena mannen drog fram en yxa ur jackfickan och högg sin vän två gånger i nacken. Nu döms han till fängelse i tre år.

Mordförsöket inträffade i början av april utanför en restaurang i Saltskog i södra Södertälje. Under kvällen fick polisen ett samtal om ett slagsmål. Enligt åtalet har den 40-årige mannen dragit fram en yxa som han huggit sin kompis i nacken med. Kompisen var vid medvetande när polisen kom fram till platsen, men fick föras till sjukhus för sina skador.

40-åringen döms nu till tre års fängelse och ska betala ett skadestånd till den andre mannen. I åtalet framgår det att vännen ville ha 226 300 kronor i skadestånd, men slutsumman landade på 91 300 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.