Omklädningsrum som är bättre anpassade för kvinnor är en punkt på önskelistan för en framtida ny brandstation. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Hör brandkårens önskelista för en ny brandstation: ”Ett öppet omklädningsrum”

Publicerad

Planerna för en ny brandstation är i ett tidigt skede, men trots att det kan dröja ett tiotal år innan den är på plats har brandkåren redan önskelistan klar för vilka förbättringar man vill se i en framtida brandstation i Hovsjö.

– Vi har ett omklädningsrum för damer som är jättefint, men tyvärr börjar vi växa ur det eftersom vi har blivit så pass många, säger styrkeledare Sylvia Fridén som i framtiden vill se ett gemensamt omklädningsrum som är bättre anpassat för både kvinnor och män.

SVT besökte den anrika brandstationen på Nyköpingsvägen där brandkåren visade dagens förutsättningar och vad man önskar sig för förbättringar i den nya brandstationen i Hovsjö. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.