Hotbilden tvingar kvinnan att gömma sig

Uppdaterad
Publicerad

31-åringen som dömdes för mordförsök i ”balkongfallet” är fortfarande på fri fot. Kvinnan som utsattes lever under tiden med en hotbild.

Trots att mannen den här veckan dömdes till 14 års fängelse av högsta domstolen, kan kvinnan inte andas ut. Mannen som försökte mörda henne håller sig undan polisen och har fortfarande inte gripits. Kvinnan lever på hemlig adress med parets son och har försetts med hemliga identitetsuppgifter, skriver Länstidningen.

– Hon är inte glad att han är fri, även om hon är skyddad där hon befinner sig, säger kvinnan målsägarbiträde Ia Sweger till LT.

Balkongfallet i Hovsjö

Men hotbilden mot kvinnan finns kvar.

– Det här är en lagakraftvunnen dom. Då är det inte rimligt att han inte är gripen av polisen. Jag förutsätter att polisen söker efter honom aktivt och inte väntar på att han ska inställa sig, säger Ia Sweger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Balkongfallet i Hovsjö

Mer i ämnet