Utegym är en av flera aktiviteter som planeras. Foto: TT

Hovsjö ska rustas upp – nya aktivitetsområden ska byggas

Uppdaterad
Publicerad

7,8 miljoner kronor, så mycket får Telge Hovsjö i stöd från Boverket. Och med dessa pengar ska man nu rusta upp Hovsjö med flera olika aktivitetsområden.

Boverket har beviljat sammanlagt 417 miljoner i stöd till att förbättra utemiljöer i utsatta områden. Hovsjö är ett av dem. Sammanlagt får Telge Hovsjö stöd till 7,8 miljoner kronor till ett nytt rörelse- och aktivitetsområde utomhus, på fem olika platser.

– Det känns jätteroligt. Hovsjö är verkligen värt det. En storsatsning på utemiljön och att göra det fint kommer nog göra det attraktivt för andra boende i Södertälje att komma hit och besöka området, säger Juan Copovi-Mena, vd vid Telge bostäder.

Olika teman

Exakt vad som ska byggas är inte bestämt. Enligt Juan Copovi-Mena ska olika fokusgrupper, som exempelvis boende och skolelever, få bestämma innehållet som bygger på ett antal olika teman.

– Man ska kunna röra på sig, det ska vara roligt och det ska vara bra träffpunkter. Sen är det extra fokus även på kvinnor och flickor, få dem att komma ut och röra sig mer i områdena, säger han.

Kan du berätta lite mer detaljerat om vad som kommer byggas?

Det kommer att byggas en stor scen, ett utegym, lekplatser, ett område med större aktiviteter med redskap och framförallt många sittplatser där man kan sitta och träffas. Det här är för alla åldrar.

Aktivitetsområdena kommer att stå klara i augusti 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.