Kioskägaren Milad Mardo berättar om skottlossningen på restaurang Hovsjö krog. Foto: SVT

Hovsjöbor tog skydd i hans kiosk under skottlossningen: ”De var rädda”

Publicerad

Enligt vittnesuppgifter ska en person ha sprungit in på restaurangen och bett alla gäster utom tre att lämna lokalen innan han drog sitt vapen. När skottlossningen sedan utbröt inne på Hovsjö krog på onsdagskvällen tog ett tiotal personer skydd i Milad Mardos kiosk som ligger mitt emot restaurangen.

När SVT Nyheter Södertälje kom till Hovsjö centrum på torsdagen hade det vanliga vardagslugnet infallit sig igen. Långt ifrån den situation som vittnen beskrev utspelade sig på onsdagskvällen. Personer som SVT talat med berättar att en man ska ha kommit in på restaurangen och bett alla gäster utom tre att lämna lokalen.

När skottlossningen började befann sig Milad Mardo och hans dotter i familjens kiosk ett tiotal meter i från restaurangen. För SVT berättar Milad Mardo hur folk tog skydd i hans lokaler och att han stängde gallerjalusierna i väntan på att polisen skulle komma till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.