Här tycker Södertäljestudenterna till om årets firande: ”Tråkigt”. Foto: Ellinor Knoxborn/SVT

Här kommer Södertäljestudenterna springa ut – eleverna: ”Studenten borde prioriteras”

Uppdaterad
Publicerad

I år blir det, till skillnad från förra året, en fysisk avslutningsceremoni i samband med studenten i Södertälje. Klasser och lärare från de kommunala gymnasieskolorna får träffas och mingla – sen blir det blir utspring, men inget flakåkande.

I samråd med elevrepresentanter från skolorna har utbildningskontoret i kommunen nu beslutat hur årets studentfirande ska se ut.

En avslutningsceremoni kommer att äga rum i Wendela Hebbegymnasiets aula och det blir mingel i cafeterian på Torekällgymnasiet. Även Täljegymnasiet håller sin avslutning här medan Morabergs studiecentrum och Foucaultgymnasiet firar på sina respektive skolor.

Coronaviruset i Södertälje

– Om man jämför med hur studenten firades förra året, det var ju ingenting, det var en onlineceremoni. Nu får vi i alla fall ha utspring, säger Lina Lindberg, elevrepresentant som hjälpt till att planera studentfirandet.

Hör mer om elevernas tankar inför studenten i klippet: ”Vår student händer inte medan Ullared är öppet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet