Foto: TT

Man som onanerade framför unga kvinnor häktas inte

Uppdaterad
Publicerad

En man som tidigare under veckan anhölls misstänkt för sexuellt ofredande framför unga kvinnor häktas inte, det meddelar polisen i Stockholms län.

Mannen misstänks för att ha onanerat framför unga kvinnor vid minst tre olika tillfällen, på pendeltåg och buss i de södra länsdelarna.

Domstolen har under torsdagen bedömt att mannen inte kommer att häktas trots att det finns risk för återfall i liknande brottslighet. Domstolen hänvisar bland annat till att det inte anses proportionerligt att hålla mannen frihetsberövad.

– Åklagaren har yrkat på att mannen har utfört sexuella ofredanden vid flera tillfällen men rätten har inte tyckt att det räckte för att häkta mannen. Straffskalan för den typen av brott, det vill säga sexuella ofredanden, kan vara böter eller fängelse upp till två år, säger Erik Olsson från polisens ledningscentral i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.